S-a deschis sezonul de vânătoare la mistreţi (VIDEO-Galerie FOTO) Reviewed by CD on . Prima vânătoare la mistreţi în fondul de vânătoare Ileanda s-a desfăşurat duminică 12 august. Începutul a fost promiţător,  însă finalul s-a dovedit neaşteptat. Prima vânătoare la mistreţi în fondul de vânătoare Ileanda s-a desfăşurat duminică 12 august. Începutul a fost promiţător,  însă finalul s-a dovedit neaşteptat. Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»S-a deschis sezonul de vânătoare la mistreţi (VIDEO-Galerie FOTO)

S-a deschis sezonul de vânătoare la mistreţi (VIDEO-Galerie FOTO)

S-a deschis sezonul de vânătoare la mistreţi (VIDEO-Galerie FOTO)

Prima vânătoare la mistreţi în fondul de vânătoare Ileanda s-a desfăşurat duminică 12 august. Începutul a fost promiţător,  însă finalul s-a dovedit neaşteptat. În ciuda zecilor de trecători şi sutelor de urme depistate de vânători, parcă mistreţii au intrat în pământ!

 

Vânătorii au sunat adunarea la ora şase fix, în capătul satului Dolheni. Aici au fost zăriţi în ultima săptămână cei mai mulţi mistreţi în lanurile de porumb. Se ştia că  în zonă, haita porcilor de pădure număra peste 40 de capete. Din cauza secetei, în acest an pădurile au fost lipsite de hrană suficientă, iar porumbul oamenilor a fost mâncat de sălbăticiuni, chiar şi  lângă drumul judeţean.

Cu astfel de cunoscute în ecuaţie, probabilitatea de reuşită pentru a găsi şi împuşca vreo cîţiva mistreţi, nu era deloc mică, cel puţin în teorie. În practică însă, lucrurile au mers tocmai pe dos!

După două goane şi peste trei ore de stat în stand, niciun mistreţ nu s-a arătat în bătaia puştii. Nu acelaşi lucru s-a putut spune despre fondul de vânătoare vecin din Maramureş, unde s-au auzit mai mult de zece focuri de armă.  Cei 20 de vânători prezenţi din grupa Ileanda au încheiat prima vânătoare mâncându+şi merindea din straiţă, pe capotele maşinilor. Ei spun însă, că vor continua acţiunile  în zonă pentru a proteja culturile ţăranilor.

Până la finalul sezonului, în februarie anul viitor, ”Ilendaşii” vor putea împuşca 15 mistreţi, cuprinşi în cota din acest sezon.

Mircea Mureşan

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus