Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, reclamă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Sălaj Reviewed by CD on . Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că ,,regretă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Săla Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că ,,regretă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Săla Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, reclamă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Sălaj

Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, reclamă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Sălaj

Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, reclamă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Sălaj

Primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că ,,regretă colaborarea proastă cu Consiliul Județean Sălaj”, cu care a avut mai multe discuții în ceea ce privește promovarea unor proiecte comune sau cuprinderea proiectelor primăriei în lista cu finanțări de la bugetul de stat, conform OUG 28/2013, care, însă, nu s-au întâmplat.

,,A fost un accept inițial ca, în proiectul de reabilitare a DJ Crasna – Zalău – Creaca, să fie inclusă și str. 22 Decembrie 1989. Din păcate nu am avut susținerea necesară din partea președintelui Consiliului Județean, și nici măcar din partea UDMR, astfel încât investiția să se realizeze. Primăria Municipiului Zalău va depune un proiect în vederea obținerii finanțării pentru str. 22 Decembrie 1989 și pentru alte străzi din zona centrală, dar șansele de obținere a banilor erau mult mai mari dacă ar fi fost depus un proiect comun, în care ar fi fost implicate două instituții” declară primarul Municipiului Zalău, Radu Căpîlnașiu.

Acuzații au fost aduse și faptului că Zalăul nu a fost cuprins de către Consiliul Județean (CJ) în lista cu obiective de investiții, transmisă conform ordonanței de urgență, Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea alocării unor sume, cu nicio poziție. ,,Se spune că Zalăul are bani, ceea ce este adevărat, dar sînt insuficinți pentru toate proiectele pe care le are” a subliniat primarul Căpîlnașiu.

Referindu-se la un al exemplu de colaborare deficitară, primarul Municipiului Zalău a menționat proiectul ,,Sistem integrat de management al deșeurilor”, pe care Consiliul Județean Sălaj îl implementează, și în a cărui derulare, deși este vizată, primăriei îi este refuzat punctul de vedere. În discuție, printre altele, este felul în care Consiliul Județean Sălaj dorește să organizeze serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor. Față de intenția conducerii CJ, Radu Căpîlnașiu susține că ,,nu pot fi de acord ca locuitorii din Zalău să plătească costuri suplimentare, doar pentru a acoperi costurile pentru colectarea deșeurilor la nivelul întregului județ”.

Nu în ultimul rând a fost adus în atenția presei Festivalul Roman Zalău-Porolissum, un eveniment pe care Primăria Municipiului Zalău îl organizează de 10 ani și care s-a dorit să fie transformat într-un eveniment comun, împreună cu Consiliul Județean Sălaj, dat fiind faptul că, Complexul Arheologic Porolissum se află în aria administrativă a CJ. Deși s-au purtat discuții în acest sens, ele sînt, și în acest moment, nematerializate.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus