Poliţiştii sălăjeni vor fi cu ochii pe vitezomani Reviewed by CD on . Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în perioada 18 - 24 august a.c., poliţiştii din structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe dru Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în perioada 18 - 24 august a.c., poliţiştii din structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe dru Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Poliţiştii sălăjeni vor fi cu ochii pe vitezomani

Poliţiştii sălăjeni vor fi cu ochii pe vitezomani

Poliţiştii sălăjeni vor fi cu ochii pe vitezomani

Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în perioada 18 – 24 august a.c., poliţiştii din structurile de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe drumurile publice pe care s-au înregistrat evenimente rutiere, având drept cauză viteza.

Din analiza de risc rutier rezultă că una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză, sub cele două forme, nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

În perioada 1 ianuarie – 15 august a.c., la nivel naţional au fost înregistrate 902 accidente grave (reprezentând 20% din totalul accidentelor), soldate cu decesul a 252 persoane (26%) şi rănirea gravă a altor 974 (22%). Astfel, din punct de vedere al gradului de victimizare al participanţilor la trafic, „viteza” rămâne una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, cu impact deosebit asupra percepţiei nivelului de siguranţă rutieră.

În judeţul Sălaj, în perioada de referinţă, s-au înregistrat 22 de accidente, soldate cu decesul a 6 persoane şi rănirea gravă a altor 25.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii sălăjeni vor utiliza toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele din dotare. De asemenea, aparatele radar vor fi dispuse „în cascadă”, în localităţile şi intervalele orare în care s-au produs accidente rutiere având drept cauză principală de producere „viteza”.

Acţiunile fac parte din calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL), în această perioadă fiind programată a se desfăşura Operaţiunea „SPEED”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus