Ora de Net: Polițiștii, din nou în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău Reviewed by CD on . Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți marți 21 noiembrie a.c., în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “I Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți marți 21 noiembrie a.c., în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “I Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Ora de Net: Polițiștii, din nou în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău

Ora de Net: Polițiștii, din nou în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău

Ora de Net: Polițiștii, din nou în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău

Polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost prezenți marți 21 noiembrie a.c., în mijlocul elevilor de la Școala Gimnazială “Iuliu Maniu” Zalău, la o activitate ce a avut ca temă „Ora de Net”.

Aproximativ 35 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a au primit vizita polițiștilor, care le-au prezentat copiilor tot ceea ce aceștia aveau nevoie să cunoască despre siguranța în mediul online, întrucât internetul este o lume fantastică, plină de informații și lucruri utile, dar ea poate ascunde și pericole.

Prin discuțiile purtate cu cei prezenți la oră, polițiștii au transmis mai multe recomandări și mesaje preventive. Activitatea a fost susținută într-o manieră interactivă, elevii au dornici să se implice.

Polițiștii i-au sfătuit pe copii să nu ofere persoanelor necunoscute pe Internet informaţii personale despre ei sau familie (cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţă); să nu accepte niciodată să se întâlnească direct cu cineva pe care l-a cunoscut pe Internet și să nu folosească telefonul personal pentru a suna pe cineva cunoscut pe internet, iar dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii să-i anunţe imediat pe părinţi.

Plecând de la aceste aspecte, care pot deveni triste realități și având în vedere caracteristicile psiho-sociale ale copiilor (curiozitate, naivitate, teribilism, nevoia de socializare și de afecțiune, etc.) oamenii legii în colaborare cu cadrele didactice au dezbătut cu elevii prezenți, mai multe teme de interes privind cele mai frecvente pericole întâlnite în mediul on-line (hărţuirea în mediul online, dependenţa de internet, furtul de date personale şi imaginea online, etc), precum și principiile educaţionale şi psihologice pentru a preveni sau interveni în astfel de situații.

La final, polițiștii le-au recomandat elevilor să ceară ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care au încredere, poliţie, părinţi, profesori sau prieteni apropiaţi.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus