Numarul virozelor este in scadere Reviewed by CD on . Ultima saptamana a lunii februarie a fost caracterizata printr-o scadere a numarului de viroze si, desi pneumoniile depistate de salajeni au ramas multe, situat Ultima saptamana a lunii februarie a fost caracterizata printr-o scadere a numarului de viroze si, desi pneumoniile depistate de salajeni au ramas multe, situat Rating:
Ești aici: Acasă » Sănătate»Numarul virozelor este in scadere

Numarul virozelor este in scadere

Numarul virozelor este in scadere

Ultima saptamana a lunii februarie a fost caracterizata printr-o scadere a numarului de viroze si, desi pneumoniile depistate de salajeni au ramas multe, situatia per ansamblu pare ca este mai buna decat cea inregistrata cu sapte zile in urma. Cele mai multe imbolnaviri au fost depistate si de aceasta data la copii. „In saptamana 20 – 26 februarie 2012, s-au inregistrat 1.968 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, in scadere cu 7 la suta fata de saptamana precedenta, si 247 de cazuri de pneumonii acute, in crestere cu 11 la suta fata de intervalul de sapte zile anterior. Cei mai afectati au fost copiii, cu 1.247 de imbolnaviri inregistrate la grupa de varsta 0 – 14 ani”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Salaj.

Din totalul de bolnavi, pentru 98 de persoane medicii au recomandat internarea, restul urmand tratament in regim ambulatoriu.

Potrivit sursei citate, in acest sezon rece, la nivel de judet nu a fost depistat niciun caz de gripa, spre deosebire de iernile trecute, cand gripa a dat iama printre salajeni si a facut chiar victime. De asemenea, trebuie precizat ca in aceasta iarna, au fost imunizate antigripal peste 10.300 de persoane din Salaj.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus