Nae revine in forta la conducerea DSP Salaj

Noul director al Directiei de Sanatate Publica Salaj este, de vineri, Gabriel Nae, dupa ce Ministerul Sanatatii a decis repunerea lui in functia din care a fost revocat in ianuarie 2011. Cu un an in urma, Nae a fost inlocuit la conducerea institutiei salajene din cauza ca s-a aflat ca acesta a fost condamnat in 2010 de Judecatoria Zalau la un an de inchisoare cu suspendare, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Gabriel Nae revine la conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj, dupa ce a parasit institutia respectiva cu exact un an in urma, cand in judet s-a aflat ca a fost condamnat in 2010 de Judecatoria Zalau la un an de inchisoare cu suspendare, pentru sofat sub influenta lui Bachus. Gabriel Nae a contestat in instanta, in 2011, revocarea din functie, iar Ministerul Sanatatii a decis repunerea lui la conducerea DSP, dupa ce Curtea de Apel Cluj a dat o sentinta in acest sens. „Am aflat ca s-a dat un ordin de catre Ministerul Sanatatii (MS), prin care sunt repus in functia de director al DSP Salaj din care am fost revocat in ianuarie 2011. Eu am contestat anul trecut ordinul de revocare din functie, iar Curtea de Apel Cluj a decis anularea ordinului respectiv si repunerea mea in functie, precum si suspendarea executarii acelui ordin. Practic, MS a fost obligat sa ma repuna in functie. MS poate ataca decizia Curtii de Apel Cluj cu recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat Gabriel Nae.

Acesta a spus ca, deocamdata, nu a vazut ordinul de repunere a sa in functia de director al DSP Salaj. „Am aflat abia de foarte putin timp de acest ordin, nu am apucat sa il vad”, a declarat Gabriel Nae.

Gabriel Nae a lucrat, in perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2012 in mediul privat si o inlocuieste la conducerea DSP Salaj pe Ligia Marincas, care va ramane inspector in cadrul institutiei respective.

Fostul director al DSP Salaj, Ligia Marincas, ne-a declarat ca a aflat de ordinul emis de MS, dar ca se abtine de la orice comentariu.

Gabriel Nae a fost numit in functia de director al DSP Salaj in noiembrie 2010, prin ordin al ministrului Sanatatii la acea vreme, Cseke Attila, dupa ce a fost declarat admis la concursul organizat in acest sens de MS, dar a fost revocat in ianuarie 2011, dupa ce in judet s-a aflat ca a fost condamnat in 2010, de Judecatoria Zalau, la un an de inchisoare cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice.

Presedintele Tribunalului Salaj, Petronela Nasaudean, a declarat, la vremea respectiva, ca Gabriel Nae a fost condamnat, in 2010, de Judecatoria Zalau la un an de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala, decizie fata de care Nae a facut recurs la Tribunalul Salaj. Tribunalul Salaj a respins apelul lui Gabriel Nae, dar acesta a facut un nou recurs, de aceasta data fata de decizia Tribunalului Salaj, la Curtea de Apel Cluj, care a respins si acest recurs, decizia fiind definitiva.

Potrivit presedintelui Tribunalului Salaj, Gabriel Nae a fost depistat, in mai 2009, de politistii salajeni conducand prin Zalau autoturismul personal avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala. Nae a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,54 mg/litru alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate doua probe biologice, la interval de o ora. In urma analizarii acestora, a rezultat ca Nae prezenta o imbibatie alcoolica in sange de 1,05 grame/litru la prima proba, respectiv de 0,90 grame/litru la cea de-a doua. Nae a contestat valorile, astfel ca s-a ajuns la o noua expertiza medico-legala, retroactiv, realizata de aceasta data de Institutul de Medicina Legala Cluj-Napoca. Concluzia formulata de institutia clujeana a fost ca Nae avea la ora cand a fost oprit de politisti o alcoolemie mai mare de 0,80 grame/litru alcool pur in sange, cu o valoare teoretica apropiata de 0,90 grame/litru.

In rechizitoriul intocmit de procurori, acestia au mentionat o imbibatie alcoolica de 1.05 grame/litru alcool pur in sange, adica rezultatul primei probe efectuate la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

Ca urmare a probelor prezentate de procurori, Judecatoria Zalau l-a condamnat pe Gabriel Nae la un an de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Recomandari

Alte Articole