Monument nou amplasat în Parcul Municipal din Zalău Reviewed by CD on . În semn de recunoștință pentru curajul și jertfa Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Primăria Municipiului Zalău a decis realizarea unui monument care a fost În semn de recunoștință pentru curajul și jertfa Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Primăria Municipiului Zalău a decis realizarea unui monument care a fost Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Monument nou amplasat în Parcul Municipal din Zalău

Monument nou amplasat în Parcul Municipal din Zalău

Monument nou amplasat în Parcul Municipal din Zalău

În semn de recunoștință pentru curajul și jertfa Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Primăria Municipiului Zalău a decis realizarea unui monument care a fost amplasat la intrarea în Parcul Municipal.

Monumentul Eroilor Revoluției a fost realizat din piatră de către apreciatul sculptor Marius Tutovan, iar recepția investiției a fost efectuată astăzi în prezența viceprimarului Teodor Bălăjel.

”Odată cu reabilitarea Parcului Central Municipal, monumentul dedicat Eroilor Revoluției (Troița) a fost desființat, astfel că, de atunci, în fiecare an în preajma Zilei Revoluției Române din 1989 existau nemulțumiri în rândul locuitorilor din municipiul Zalău și ai participanților la revoluție. Practic, nu mai exista un monument reprezentativ pentru această filă din istoria României, locație unde să fie organizate manifestările și să se poată depune jerbe. Pentru a preveni această situație din ultimii ani, administrația locală a decis realizarea acestui ansamblu urban care va dăinui peste veacuri în centrul municipiului. Îi mulțumim și pe această cale domnului Marius Tutovan, renumit și foarte talentat sculptor sălăjean care modelează într-un mod aparte piatra de Băbeni, pentru seriozitatea, promptitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă și îl invităm și pe viitor să participe cu lucrările sale în zonele de amenajare peisagistică pe care le vom executa în municipiu”, a declarat viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus