Mii de sălăjeni cer schimbarea Episcopului Petroniu Sălăjeanu (VIDEO) Reviewed by CD on . Revoltă în Parohia ''Sfântul Ştefan'' din Zalău, după ce duhovnicul de aici a fost mutat la altă parohie, iar în locul lui a fost numit alt preot. Credincioşii Revoltă în Parohia ''Sfântul Ştefan'' din Zalău, după ce duhovnicul de aici a fost mutat la altă parohie, iar în locul lui a fost numit alt preot. Credincioşii Rating:
Ești aici: Acasă » Eveniment»Mii de sălăjeni cer schimbarea Episcopului Petroniu Sălăjeanu (VIDEO)

Mii de sălăjeni cer schimbarea Episcopului Petroniu Sălăjeanu (VIDEO)

Mii de sălăjeni cer schimbarea Episcopului Petroniu Sălăjeanu (VIDEO)

Revoltă în Parohia ”Sfântul Ştefan” din Zalău, după ce duhovnicul de aici a fost mutat la altă parohie, iar în locul lui a fost numit alt preot. Credincioşii spun că în Episcopia Sălajului există o reglare de conturi, după ce un vicar din judeţul Bihor a slujit la înmormîntarea mamei duhovnicului lor. Deşi acest lucru contravine legilor bisericeşti, enoriaşii nu sunt de acord cu decizia episcopiei şi spun că preotul nu trebuie mutat, deoarece biserica nu este a episcopului.

 

Totul a început în cursul zilei de sâmbătă, când credincioşii au aflat că preotul Ioan COSTE va fi mutat în parohia Brebi, iar în locul lui va fi instalat finul vicarului. Oamenii au cerut socoteală, episcopiei însă nimeni nu le-a dat vreo explicaţie. Din spusele credincioşilor, decizia de mutare a preotului Coste, s-ar datora prezenţei la înmormântarea mamei acestuia a unui vicar din Bihor, care a fost coleg atât cu preotul paroh dar şi cu Episcopul Petroniu. Conform legii bisericeşti, este interzis ca un preot din alt judeţ să slujească pe teritoriul unui judeţ străin, fie şi învecinat. În timp ce episcopia îl acuză pe Coste de neascultare, credincioşii nu văd cu ochi buni acest lucru, deoarece la înmormântare nimeni nu vine invitat, iar preotul paroh Ioan COSTE nu a avut altă calitate la tristul eveniment, decât aceea de fiu îndurerat la căpătâiul mamei sale răposate.

 

Nemulţumirea credincioşilor de la Biserica ”Sfântul Ştefan” din Zalău, a degenerat într-un protest plin de huiduieli a doua zi, duminică, când urma să fie instalat noul preot, nimeni altul decât finul vicarului Episcopiei Sălajului. Mulţimea a refuzat să intre în biserică, iar slujba de numire s-a desfăşurat cu biserica goală, în huiduielile mulţimii. Oamenii au fost extrem de înfuriaţi pe conducerea episcopiei şi spun că biserica este construită de ei, iar preotul Coste va rămâne duhovnicul lor, cu orice preţ. Vorbele grele nu au încetat să apară, pentru ca în final să fie adunate semnături pentru schimbarea episcopului. Nici ziua de duminică nu a fost lipsită nici de incidente. Preotul vicar a avut nevoie de ajutor medical, după ce mulţimea a năvălit nemulţumită în biserică, iar omului i s-a făcut rău.

Deşi au protestat cu mic cu mare, credincioşii nu au primit o garanţie că preotul Coste nu va fi schimbat. Episcopia a declarat că noul preot instalat nu are nimic în comun cu vechiul preot, iar parohia ”Sfântul Ştefan” are destul potenţial pentru ambii preoţi. Nici acest lucru nu a calmat spiritele printre oameni.

 

Când lucrurile păreau a se fi liniştit, nemulţumirea a explodat din nou spre seară, în noapte, când peste 300 de enoriaşi au mers la sediul episcopiei, să ceară socoteală episcopului. Mai marele bisericii din judeţ nu a aplecat urechea la nemulţumirile lor, iar acest lucru i-a înfuriat şi mai rău pe protestatari, care au scandat şi au rostit rugăciuni în poarta Palatului Episcopal. Rămaşi fără niciun răspuns, oamenii spun că vor merge cu protestele până la capăt, pentru a-l readuce înapoi pe vechiul duhovnic, dar şi pentru a-l schimba pe actualul episcop Petroniu Sălăjeanul.

 

Clip to Evernote

Comentarii (1)

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus