Liturghie Arhierească la Parohia Bocșița Reviewed by CD on . Duminică, 21 iunie 2015, în Duminica a treia după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Duminică, 21 iunie 2015, în Duminica a treia după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Liturghie Arhierească la Parohia Bocșița

Liturghie Arhierească la Parohia Bocșița

Liturghie Arhierească la Parohia Bocșița

Duminică, 21 iunie 2015, în Duminica a treia după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Parohia Bocșița, Protopopiatul Zalău. Alături de Preasfinția Sa au slujit Preacucernicul Părinte Ionuț Pop, vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului și Preacucernicul Părinte paroh Silviu Pop. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Dan Gorgan, urmând ca de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Aleuș, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Localitatea Bocșița a fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1349, sub numele de Baxa. De la jumătatea dealului care străbate localitatea străjuiește mica așezare, încă din secolul al XVIII-lea, biserica de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.
Între timp biserica de lemn s-a dovedit a fi neîncăpătoare astfel că după anul 1990 s-a pus piatra de temelie pentru noua biserică de zid. Lucrările s-au desfășurat pe durata a mai multor ani și sub coordonarea a mai multor preoți, locașul de cult fiind târnosit în anul 2012, în luna octombrie.

Cu toate că localitatea este situată în apropierea Municipiului Zalău, în prezent, în localitatea Bocșița mai trăiesc doar 45 ce credincioși.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus