Ioan Pop din Căpâlna îşi vinde ţăranii (cu clop cu tot) (VIDEO) Reviewed by CD on . Artistul plastic Ioan Pop din Căpâlna scoate, pentru prima dată în cariera sa de modelator şi grafician, opere la vânzare. Lucrările care sunt mai degrabă nişte Artistul plastic Ioan Pop din Căpâlna scoate, pentru prima dată în cariera sa de modelator şi grafician, opere la vânzare. Lucrările care sunt mai degrabă nişte Rating:
Ești aici: Acasă » Cultură»Ioan Pop din Căpâlna îşi vinde ţăranii (cu clop cu tot) (VIDEO)

Ioan Pop din Căpâlna îşi vinde ţăranii (cu clop cu tot) (VIDEO)

Ioan Pop din Căpâlna îşi vinde ţăranii (cu clop cu tot) (VIDEO)

Artistul plastic Ioan Pop din Căpâlna scoate, pentru prima dată în cariera sa de modelator şi grafician, opere la vânzare. Lucrările care sunt mai degrabă nişte desene în spaţiu, au ceva deosebit. Formele şi conturul nu sunt trasate cu pensula sau creionul, ci cu forja şi aparatul de sudură. Liniile au în compoziţie fierul beton de zi cu zi, iar tematica este dedicată în special ţăranilor de pe Valea Someşului.

 

Artistul sălăjean a început grafica în fier beton, acum mai bine de un jumătate de secol. Din mâinile lui, în ultimul deceniu, au prins contur sute de capodopere unicat, cu tematici şi inspiraţie din lumea veche sau mai nouă a satului. ”Gordunaşul”, ”Vaca şi viţelul”, ”Sfinţii Împăraţi”, Mama şi fiica” sau ”Ion cu Florica în tarlaua cu mălai”, sunt doar câteva dintre operele ce vor putea fi cumpărate de către iubitorii de artă.

Farmecul ”tablourilor” este unul cu totul aparte, chiar inedit. Lucrările pot fi admirate agăţate pe un perete, dar la fel de bine prind contur şi expresie,  pe un birou sau chiar în aer liber. Din cele aproape 600 de lucrări, fiecare dintre ele unicat, artistul Ioan Pop se poate mândri  cu  adevărate capodopere, pe care nici Picasso sau Grigorescu nu le-a văzut aşa cum le vede el! Pentru că nu sunt nici desen şi nici sculptură, lucrările artistului intră mai degrabă la categoria grafică spaţială (din fier beton).

Mircea Mureşan

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus