Infracțiuni silvice constatate de jandarmi în Jibou Reviewed by CD on . Sâmbătă, 21 iulie 2018, în jurul orei 16.00, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou au depistat un bărbat de 25 de ani din Jibou în timp ce transporta, cu ajutor Sâmbătă, 21 iulie 2018, în jurul orei 16.00, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou au depistat un bărbat de 25 de ani din Jibou în timp ce transporta, cu ajutor Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Infracțiuni silvice constatate de jandarmi în Jibou

Infracțiuni silvice constatate de jandarmi în Jibou

Infracțiuni silvice constatate de jandarmi în Jibou

Sâmbătă, 21 iulie 2018, în jurul orei 16.00, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou au depistat un bărbat de 25 de ani din Jibou în timp ce transporta, cu ajutorul unui atelaj hipo, pe raza Ocolului Silvic Jibou, fără a avea documente de însoţire, 0.8 mc material lemnos din specia „cer”. Duminică, 22 iulie 2018, în jurul orei 16.00, aceeaşi persoană a fost suprinsă în timp ce tăia fără drept arbori din specia „fag” şi „cer”. În cauză s-au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale conform legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul silvic, în valoare totală de 9000 lei, 5000 lei pentru transportul materialelor lemnoase fără avize de însoţire sau cu avize de însoţire din care nu rezultă provenienţa legală, conform art. 19 lit. „b”, respectiv 4000 lei pentru tăierea arborilor fără drept, conform art. 8 lit. „c”.
Tot duminică, 22 iulie 2018, în jurul orei 09.00, un bărbat de 32 de ani din Jibou a fost depistat pe raza Ocolului Silvic Jibou în timp ce transporta, cu ajutorul unui atelaj hipo, 0.2 mc material lemnos din specia „cer”. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu avertisment scris, în baza actului normativ susmenţionat, pentru transport de material lemnos fără aviz de însoţire.
La sfârşitul săptămânii trecute, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale la regimul piscicol, s-au aplicat un număr de 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1200 lei pentru „neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile”, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Persoanele sancţionate au fost depistate în zona răului Someş, precum şi în zona bălţilor de pe raza comunei Sărmăşag.
În prima jumătate a lunii iulie au fost aplicate şi alte 11 sancţiuni contravenţionale, în baza aceluiaşi act normativ, pentru următoarele fapte: „neprezentarea permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile”, „încălcarea condiţiilor prevăzute în permis, autorizaţie şi/sau licenţă” şi „pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale”.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus