Am murit frumos Reviewed by CD on . Gheorghe Tadici: "Să dea Dumnezeu ca în sportul românesc să avem parte în fiecare an de o finală de cupă europeană" HC Zalău - Lada Togljatti 20 - 21 (10 - 8) H Gheorghe Tadici: "Să dea Dumnezeu ca în sportul românesc să avem parte în fiecare an de o finală de cupă europeană" HC Zalău - Lada Togljatti 20 - 21 (10 - 8) H Rating:
Ești aici: Acasă » Sport»Am murit frumos

Am murit frumos

Am murit frumos

Gheorghe Tadici: „Să dea Dumnezeu ca în sportul românesc să avem parte în fiecare an de o finală de cupă europeană”

HC Zalău – Lada Togljatti 20 – 21 (10 – 8)
HC Zalău: Mirela Nichita – Roxana Rob (2), Mariana Cristoaica, Florina Ţurcaş (2), Andrada Trif (1), Carmina Bădiţă (3), Alina Czeczi, Crina Ailincăi (2), Gabriella Szucs (1), Georgiana Ciuciulete (5), Valeria Beşe (2), Nicoleta Molfea (2), Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici.
Lada Togljatti: Maria Sidorova, Erokhina Tatiana – Kolokoltseva Alexandra (1), Gorshkova Polina, Irina Bliznova (4), Julia Klimova, Ekaterina Smirnova, Irina Nikitina (1), Veronika Garanina, Natalia Sipilova (3), Ekaterina Devydenko (2), Viktoria Zhilinskayte (3), Ekaterina Marennikova (3), Olga Chernoivadenko (2), Olga Gorshenina (1), Nadezda Murayeva (1). Antrenor: Evgheni Trefilov.
HC Zalău nu a fost departe de a scrie istorie în handbalul sălăjean şi cel românesc, însă diferenţa de valoare dintre echipa zălăuană şi Lada Togljatti s-a văzut în dese rânduri atât în meciul din Rusia, cât şi în partida retur, disputată sâmbătă, la Oradea, rusoaicele lui Trefilov câştigând ambele manşe împotriva Zalăului.
După ce a pierdut la şase goluri manşa tur, 30 – 24, HC Zalău a crezut într-o minune, iar sâmbătă, în Sala Polivalentă „Antonio Alexe”, speranţele la obţinerea unui rezultat istoric au început să crească în minutul 25, când tabela arăta 10 – 6 pentru formaţia lui Tadici. Până la pauză, rusoaicele au redus din handicap, dar echipa zălăuană a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, 10 – 8, suficient cât să spere în continuare într-o minune. Din păcate, sarcinile tactice trasate de managerul Tadici nu au fost respectate, mai ales pe faza de atac, unde Zalăul a ratat multe ocazii, chiar şi din situaţii de unu la unu. Roxana Rob a ratat şi două aruncări de la şapte metri, în primele zece minute din repriza secundă, iar în aceste condiţii erau greu ca Zalăul să obţină o victorie la cel puţin şase goluri. Cu cinci minute înainte de final, echipa zălăuană conducea cu 19 – 18, dar rusoaicele au înscris de două ori consecutiv şi au trecut în avantaj, 19 – 20. Până la final fiecare echipă a mai marcat o dată, Lada câştigând astfel la limită şi partida retur, 20 – 21. „A fost un meci greu, chiar mai greu decât la Togljatti. Ne pare rău pentru public că nu am putut mai mult. Trebuie să recunoaştem că experienţa lor, a celor şase campioane mondiale şi olimpice şi-a spus cuvântul. Au ştiut exact ce să facă. Îmi pare rău pentru publicul care ne-a susţinut fantastic. Consider că finala rămâne o finală, este un rezultat deosebit. Ne-am bucurat înainte de competiţie şi o putem face şi acum. Cineva trebuia să câştige şi trebuie să recunoaştem că adversarele au fost mai bune, au stăpânit jocul, au ştiut exact ce trucuri trebuie să facă pentru a-i determina pe cei doi, cu dreptatea în mână, să fluiere anumite sancţiuni. Una peste alta, Lada Togljatti a meritat victoria finală. Asta este. Poate vom reuşi altă dată. Să dea Dumnezeu ca în sportul românesc să avem parte în fiecare an de o finală de cupă europeană, indiferent la cel nivel şi în ce sport de echipă”, a precizat după meci managerul Gheorghe Tadici.
Singura jucătoare din echipa zălăuană care s-a aflat şi în lotul din urmă cu 16 ani, când echipa Zalăului câştiga City Cup, Valeria Beşe, a declarat la finalul meciului că partida retur s-a pierdut din cauza greşelilor făcute pe faza de atac. „Părerea mea că nu am reuşit să câştigăm din cauza atacului. Apărare a funcţionat foarte bine. Am luat 21 de goluri de la Lada Togljatti, ceea ce este o performanţă. Din păcate, atacul a cam trădat. Am avut ratări din situaţie de unu la unu cu portarul, care pe noi ne-au demoralizat. Au fost unele greşeli care erau nepermise pentru această finală. Am luptat din minutul unu până în minutul 60, dar cred că pentru unele, presiunea a fost prea mare. Calificarea s-a pierdut practic în Rusia, în primele nouă minute din a doua repriză”.
Chiar dacă a pierdut ambele manşe ale finalei Cupei EHF, HC Zalău a ieşit cu fruntea sus din această competiţie, considerată a doua ca valoare în Europa. Rămânem cu bucuria că, după numai trei ani de la începerea unei noi reconstrucţii cu această echipă, Gheorghe Tadici a reuşit să ducă HC Zalău până în finala unei competiţii europene. O finală cu care Zalăul se poate mândri, Sălajul se poate mândri şi, de ce nu, toată România.
Dacă pe teren am pierdut, în tribune Zalăul a câştigat de o manieră categorică, atmosfera de la meciul retur fiind mult peste cea de la partida din Rusia. Cu aproape o oră înaintea începerii meciului, Sala Polivalentă „Antonio Alexe” era ocupată mai bine de jumătate, iar cu câteva minute înaintea fluierului de start, sala era arhiplină. Şi coregrafia pregătită de galeria Zalăului a fost una specială, acesteia alăturându-i-se suporteri veniţi din Deva şi Reşiţa. În partea în care era situată galeria, erau fişate două bannere: „Reşiţa vă iubeşte” şi „Deva e cu voi”.
Pentru HC Zalău urmează marţi, de la ora 17, ultimul meci pe teren propriu din acest sezon, în faţa formaţiei CSM Craiova.
Acţionarii echipei HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria şi Consiliul Local Zalău, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumeţilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Sălăjean.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus