Exercițiu efectuat de ISU Sălaj pe DN 1F, între localităţile Zalău şi Ciumărna Reviewed by CD on . Joi seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de Joi seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Exercițiu efectuat de ISU Sălaj pe DN 1F, între localităţile Zalău şi Ciumărna

Exercițiu efectuat de ISU Sălaj pe DN 1F, între localităţile Zalău şi Ciumărna

Exercițiu efectuat de ISU Sălaj pe DN 1F, între localităţile Zalău şi Ciumărna

Joi seara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj a organizat şi desfăşurat un exerciţiu cu forţe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în cazul producerii unui accident rutier major pe DN 1F pe fondul căderilor masive de zăpadă.
Situaţia operativă a exerciţiului s-a prezentat astfel : în seara zilei de 16.11.2017, pe fondul căderilor masive de zăpadă şi al neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, într-o curbă pe DN 1 F, între localităţile Zalău şi Ciumărna, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o cisternă încărcată cu 30 de tone de motorină care a intrat în coleziune cu un microbus în care se aflau 14 persoane, şi încă au autoturism care a derapat într-un şanţ.
Prin numărul 112 s-a apelat dispeceratul ISU-Ambulanţă, iar avându-se în vedere informaţiile primite privind numărul şi starea victimelor a fost activat de către inspectorul şef al ISU Porolissum „Planul roşu de intervenţie”şi a fost informat prefectul judeţului Sălaj. La faţa locului a fost montat punctul medical avansat (PMA) pentru efectuarea triajului răniţilor.
În cadrul acţiunii au participat mai multe forţe şi anume: echipaje ale jandarmilor, poliţiei, ambulanţei, UPU SMURD Zalău, Crucea Roşie Sălaj, Garda de mediu Sălaj, şi din cadrul ISU Sălaj (grupa operativă, şi forţe din cadrul Detaşamentului de pompieri Zalău, Secţiei de pompieri Jibou, Garda nr.3 Hida, şi toate cele 5 ehipaje SMURD de la nivelul judeţului, voluntari). A fost solicitat în sprijin regional şi ISU Cluj care a intervenit cu o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport persoane şi victime multiple.
Scopurile principale urmărite ale exerciţiului au fost următoarele: verificarea modului de punere în aplicare a „Planului roşu de intervenţie”,cunoaşterea particularităţilor de manifestare a unui incendiu la o cisternă cu motorină, verificarea modului în care efectivele angrenate cooperează pentru desfăşurarea eficientă a intervenţiei urmărindu-se totodată şi mărirea coeziunii.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus