Doliu în Mănăstirea ”Sfânta Maria” din Rus Reviewed by CD on . Ctitorul mănăstirii, Arhimandridul Neofit Man a plecat la ceruri. Decesul a avut loc ieri într-o clinică din  Cluj-Napoca, unde preotul călugăr a fost internat Ctitorul mănăstirii, Arhimandridul Neofit Man a plecat la ceruri. Decesul a avut loc ieri într-o clinică din  Cluj-Napoca, unde preotul călugăr a fost internat Rating: 0
Ești aici: Acasă » Eveniment»Doliu în Mănăstirea ”Sfânta Maria” din Rus

Doliu în Mănăstirea ”Sfânta Maria” din Rus

Doliu în Mănăstirea ”Sfânta Maria” din Rus

Ctitorul mănăstirii, Arhimandridul Neofit Man a plecat la ceruri. Decesul a avut loc ieri într-o clinică din  Cluj-Napoca, unde preotul călugăr a fost internat şi a luptat cu boala aproape  o lună de zile. Înainte  de a cădea la suferinţă, ultima dorinţă a monahului a fost aceea de a sluji măcar o dată în noua biserică a mănăstirii, aflată încă în construcţie.

Preotul călugăr Neofit Man a trecut în nefiinţă ieri în jurul orei 12.45 în Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca în urma unei îndelungi suferinţe. A fost internat acum o lună şi operat de două ori pe creier,  însă starea de sănătate a duhovnicului s-a înrăutăţit în ciuda eforturilor medicilor specialişti de a-l ţine în viaţă.

neofit man 1În acest an preotul ştia că nu va apuca să-şi vadă cu ochii visul ultimilor ani, acela de a sluji măcar o dată în biserica nouă a mănăstirii.

Maria Magdalena Terheş, stareţa mănăstirii ”Sfânta Maria”: ”A ştiut că va muri! Tot timpul îmi spunea că nu o să apuce să vadă gata construcţia noii biserici!  Încă din primăvară îmi spunea că şi-ar dori să trăiască să o vadă gata, să poată face măcar o slujbă în biserică! Simţea că nu mai are de trăit! Înainte de a cădea pe  patul de spital şi-a cerut iertare că mă lasă singură şi că nu mai putem continua împreună construcţia lăcaşului…, a fost ctitorul acestui loc binecuvântat, a fost visul lui…!”

Deşi nu a apucat să slujească în biserica sfinţită, totuşi a ţinut în noua biserică o slujbă de maslu în vară, după terminarea căreia a rugat o parte din credincioşii mai apropiaţi ca să mai rămnă pentr a mai povesti.

Maria Magdalena Terheş, stareţa mănăstirii ”Sfânta Maria”: ” Parcă nu se mai putea desprinde de oameni! Îi ruga să mai rămână cu el, să mai povestească! Şi-a iubit foarte mult credincioşii! A fost unul dintre momentele care prevesteau parcă sfârşitul vieţii pământeşti a fratelui nostru călugăr!” Dumnezeu să-i ducă sufletul în locul binecuvântat al veşniciei, alături de sfinţii părinţi ai neamului românesc!”

Călugării, preoţii,colegii, credincioşii, apropiaţi sau mai puţin apropiaţi îşi pot lua un ultim rămas bun de la cel care a fost duhovnicul mănăstirii ”Sfânta Maria” din Rus, Arhimandridul Neofit Man. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă în incinta mănăstirii cu începere de la ora 12.00.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Mircea Mureşan

 

 

Clip to Evernote

Comentarii (7)

 • bora claudia

  Cu inimile îndurerate, ne rugăm pentru odihna veşnică a celui care a fost un om de aleasă omenie.
  O rugăciune, o floare, o lumânare şi lacrimi de durere pe tristul tău mormânt

  Răspunde
 • Bora Silviu

  Ne pare rau ca Parintele Neofit a plecat la cele vesnice. Manastirea din Rus nu va mai fi cum a fost cand traia duhovnicul si ctitorul ei. Bunul Dumnezeu sa-i asculte rugaciunile facute intr-o viata de calugar.

  Răspunde
 • Feliyah

  A plecat pe ultimul sau drum .. E trist pentru toți cei care l-am cunoscut, parintele si duhovnicul multora dintre noi, sa-i ierte D-zeu pacatele, fie-i tarina ușoară.

  Răspunde
 • pr. cristian

  Mulți preoți tineri îi purtam recunoștință veșnică pentru câte am trăit împreună, pentru câte ne-a învățat și pentru câte ne-a iertat.
  Bunul Dumnezeu să-l așeze acolo unde i-a pregatit locul: în ceata drepților.
  Pr. Cristian

  Răspunde
 • marc alexandra

  dumnezeu sa-l odihneasca!

  Răspunde
 • Mihai

  Bunul Dumnezeu sa-l ierte de tot ce a gresit în aceasta viata cu voie sau fara de voie. Am avut bucuria de a trai alaturi de dansul cateva luni si nu voi uita niciodata bucuria sufleteasca pe care am avut-o de fiecare data cand stateam cu dansul de vorba. Dumnezeu si Maica Domnului sa-l invredniceasca de un coltisor de Rai!!!
  Vesnica lui pomenire!

  Răspunde

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus