De Revelion, salajenii sunt ademeniti cu oferte "beton"

Comerciantii zalauani s-au pregatit pentru Revelionul 2012 cu meniuri bogate, bauturi la discretie si preturi atractive. Zalauanii au anul acesta alternative mai bune fata de cele de anul trecut pentru petrecerea noptii de la cumpana dintre ani. Daca media preturilor ultimilor ani se situa la valoarea de 160 de lei pentru o persoana, Revelionul 2012 din Zalau va costa, in medie, 150 de lei. Mai mult, in majoritatea cazurilor, valorile pot scadea daca se fac inscrieri de grupuri (de opt persoane), discountul de care pot beneficia acestea fiind de cel putin 10 la suta. Administratorii si bucatarii marilor restaurante din municipiu vor pune pe mesele oaspetilor atat preparate obisnuite meniului de sarbatoare, cat si specialitati.

Cei care doresc sa petreaca noaptea dintre ani la Restaurantul “Porolissum” scot din buzunare cate 140 de lei pe persoana. Pretul Revelionului a scazut cu o valoare foarte mica fata de anul trecut, in schimb, meniul include o serie de preparate surpriza si bauturi, si in plus, va fi organizata o tombola pentru meseni. Oaspetii vor putea servi: snitel de curcan cu cocos, frigarui quattro formaggi, rulou de sunca frantuzesc, tarta cu somon afumat, terina cu branza, rosie umpluta cu salata de vinete, rulada cu cotlet umplut, risotto din orez salbatic, file de cod la cuptor cu spanac si ricotta, sos de lamaie, muschiulet de porc in sos de cognac, piept de pui Porolissum, cartofi aurii, salata de cruditati pe portocala cu dressing, ciorba de perisoare, ciorba de burta, sarmale, tort festiv, fructe, sucuri si apa, cafea, Jack Daniels, Cognac Jidvei, Martini, Angeli, Vodka, Tuica, bere, vin alb si rosu. La aceasta data, asa cum am aflat de la Maria Opris, reprezentantul localului, la Porolissum sunt ocupate doar 25 de locuri, din 100 cate sunt disponibile.

La aceasta data, mai sunt locuri si la restaurantul “Severus”, unde, asa cum am aflat de la Mircea Groza, pretul meniului de Revelion este de 155 de lei pe persoana, fata de 165 de lei cat a fost anul trecut. Cu toate ca pretul produselor alimentare a crescut, meniul de sarbatoare este mai bogat: snitel de curcan, chiftelute, ardei cu pasta de branza, frigaruie cu mozarella si rosii cherry, terina de curcan, foietaj cu salata a la Russ, rulada de spanac cu branza si somon afumat, crevete, antreu cald, file de salau cu orez salbatic, morcovi pitici, sos de marar si lamaie, muschiulet de porc, costita de porc, file de curcan la tava cu sos de piper verde, cartof umplut, salata multicolora cu dressing, sarmalute cu varza murata si afumatura, ciorba de curcan cu ciuperci de padure si lamaie, corba de burta, tort festiv, prajituri, suc, apa minerala, apa plata, cafea, bauturi (Jack Daniels, Jim Beam, Martini, Angeli, Vodka, tuica, bere, vin alb si rosu. Cei care aleg sa se distreze in noaptea Anului Nou la “Severus” vor fi rasfatati nu doar cu mancare, ci cu muzica buna, cu DJ Gabi Rus.

Salajenii care doresc sa sarbatoreasca Revelionul 2012 la un local pot opta si pentru Popasul Romanilor, unde la ora actuala sunt ocupate doar 80 de locuri din 400. Meniul este de 150 de lei pe persoana si include rulada din curcan cu legume, rulada din mistret, gordon bleu, chiftelute speciale, snitel de pui, rulou de sunca cu crema de hrean, ardei cu pasta de branza, rosii cu vinete, bulete de branza, masline, file de salau cu sos lemon butter cu orez cu legume, medalion roman cu sos de piper verde, piept de pui gratinat, cartofi aurii, muraturi asortate, sarmalute cu afumatura in paine de casa, ciorba taraneasca de vacuta. La discretie, la fel ca la localurile amintite, sunt si sucurile, apa, cafeaua, sampania, vinul, berea, whisky, cinzano si dulciurile. “Responsabili” cu muzica vor fi DJ Titi si Cosmin Chichisan. Reprezentantul unitatii, Adriana Moldovan, a fost de parere ca abia de acum incolo se vor face inscrieri pentru Revelion, cele mai multe cereri vor fi din partea familiilor aflate la lucru in strainatate si care se intorc acasa in preajma Craciunului.

Vila “President” organizeaza Revelionul 2012 la preturi mult mai mici fata de anul trecut, respectiv, meniul de sarbatoare este de 145 de lei, fata de 160-180 de lei cat era anul trecut. Meniul la “President” include, printre altele, una din specialitatile unitatii, friptura din cotlet de porc la gratar cu afumatura. Mesenii vor fi serviti si cu somon cu brocolli, lamaie si sos de peste, ciorba de burta sau ciorba de vacuta la alegere, rulade,, baghete de peste, tarte cu branza, ficatei cu bacon, chiftelute, tort, bautura la discretie. Administratorul unitatii, Dan Turcas, a precizat ca deocamdata sunt ocupate 25 de locuri si 55 sunt inca disponibile. Acesta ne-a spus ca este posibil ca in noaptea dintre ani doar 50 la suta din spatiu sa fie ocupat, salajenii preferand sa petreaca acasa cu bani mai putini acest eveniment.

Nu toate unitatile de alimentatie publica organizeaza petrecerea de Revelion. Nici salajenii nu se inghesuie la astfel de petreceri, fie din ratiuni materiale, fie pentru placerea de a sta mai comod acasa cu familia, ori impreuna cu prietenii. Potrivit administratorului firmei Total As Distributie Grup Zalau, Radu Istrate, multe grupuri de salajeni aleg sa-si faca cumparaturile pentru Revelion de la en-gros, in special, sucuri, apa, bere, bauturi scumpe, sa cumpere carne si preparate din carne. Astfel, meniul pe persoana, pregatit acasa, si la care contribuie macar doua trei familii, nu trece de 30-50 de lei, fata de cel de la local.

 

Recomandari

Alte Articole