Contrabandă cu ţigări la Benesat Reviewed by CD on . Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au dispus, în cursul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a două perosane din localitatea s Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au dispus, în cursul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a două perosane din localitatea s Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Contrabandă cu ţigări la Benesat

Contrabandă cu ţigări la Benesat

Contrabandă cu ţigări la Benesat

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou au dispus, în cursul săptămânii trecute, trimiterea în judecată a două perosane din localitatea săălăjeană Benesat, sub acuzaţia de contrabandă. Mai exact, potrivit rechizitoriului întocmit de aceştia, inculpaţii Dobai Ioan şi Dobai Violeta, cercetaţi în stare de libertate, în perioada martie 2013-18.02.2015, au deţinut şi comercializat în mod repetat de la locuinţa lor din localitatea Benesat, 351 pachete de ţigări marca Viceroy şi Jin Ling, provenite din contrabandă, cauzând un prejudiciu bugetului statului în valoare de 4.213 lei, la care se adaugă penalităţi calculate de ANAF, în total 5.640 lei.
Tot săptămâna trecută, procurorii jibouani au dispus trimiterea în judecată şi a Marianei Porumb pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. „Inculpata, în data de 30.09.2014 şi în data de 29.10.2014, în baza unei rezoluţii unice, a deţinut în afara antrepozitului fiscal un număr total de 139 pachete a câte 20 ţigarete fiecare, nemarcate corespunzător, fiind destinate comercializării, deşi cunoştea că provin din contrabandă, cauzând statului un prejudiciu total de 1.506 lei (76,52 – taxe vamale, 1.112,18 lei – accize, 317,30 lei – TVA)”, susţin anchetatorii.
Procurorii au ţinut să precizeze că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus