Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor” a ajuns la ediţia a VI-a Reviewed by CD on . Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor”, ediţia a VI-a face parte din suita de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Eroilor, fiind organizat de Instituţia Pr Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor”, ediţia a VI-a face parte din suita de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Eroilor, fiind organizat de Instituţia Pr Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor” a ajuns la ediţia a VI-a

Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor” a ajuns la ediţia a VI-a

Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor” a ajuns la ediţia a VI-a

Concursul “Eroi sălăjeni şi faptele lor”, ediţia a VI-a face parte din suita de manifestări dedicate Zilei Naţionale a Eroilor, fiind organizat de Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Bibliotecii Judeţene I. S. Bădescu, Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Asociaţiei Jurnaliştilor din judeţul Sălaj şi al Biroului de Informare al Parlamentului European în România.
Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII şi IX-XII şi constă într-o lucrare scrisă în condiţii de olimpiadă-eseu, sub supravegherea juriului în Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene. Candidaţii nu vor avea acces la surse de inspiraţie pentru că un accent deosebit în acest an se va pune pe creativitatea elevilor. Înscrierea se va face prin transmiterea datelor de identificare, nume, prenume, şcoala, clasa, localitatea şi număr de telefon la adresa de e-mail concurs@prefecturasalaj.ro
Data limită pentru înscrierea în concurs este 18 mai, ora 16.00.
Anul acesta concursul se va desfăşura în memoria a două personalităţi marcante ale judeţului Sălaj. Prima personalitate este primul prefect al judeţului Sălaj, Gheorghe Pop, supranumit “de Oarţa”, de la naşterea căruia se împlinesc 130 de ani.
A doua personalitate este Dr. Ioan Puşcaş, doctor de renume internaţional, inventatorul medicamentului care vindecă ulcerul Ulcosilvanil şi întemeietorul Spitalului care îi poartă numele din Şimleu Silvaniei, trecut în eternitate în acest an, pe data de 4 aprilie.

Premiile se vor acorda pe 2 două secţiuni:

Secţiunea 1 – elevi din clasele V-VIII
Premiul I
Premiul al II – lea
Premiul al III – lea
Premiul special al juriului
Secţiunea 2 – elevi din clasele IX-XII
Premiul I
Premiul al II – lea
Premiul al III – lea
Premiul special al juriului
Bibliografia va putea fi consultată la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene Sălaj precum şi în toate bibliotecile publice din judeţul Sălaj (orăşeneşti şi comunale) şi pe site-ul www.bjs.ro.

Corectarea şi jurizarea lucrărilor se va face în data de 21.05.2015, iar câştigătorii vor fi anunţaţi şi premiaţi public, în cadrul manifestărilor dedicate Eroilor Neamului. Numele acestora vor fi publicate şi pe site-ul instituţiei.

Cele mai reprezentative lucrări vor fi publicate de Centrul de Cultură şi Artă într-o broşură care va fi distribuită în luna septembrie, anul curent, cu ocazia comemorărilor de la Ip şi Treznea.
Regulamentul concursului poate fi consultat accesând site-ul Instituției Prefectului www.prefecturasalaj.ro.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus