Bugetarii salajeni refuza biletele de odihna Reviewed by CD on . Sase nopti de cazare la hotel sau pensiune de trei stele. Trei mese zilnic. Toate acestea cu cel mult 500 de lei. Atentie, pentru doua persoane! Singura conditi Sase nopti de cazare la hotel sau pensiune de trei stele. Trei mese zilnic. Toate acestea cu cel mult 500 de lei. Atentie, pentru doua persoane! Singura conditi Rating:
Ești aici: Acasă » Social»Bugetarii salajeni refuza biletele de odihna

Bugetarii salajeni refuza biletele de odihna

Bugetarii salajeni refuza biletele de odihna

Sase nopti de cazare la hotel sau pensiune de trei stele. Trei mese zilnic. Toate acestea cu cel mult 500 de lei. Atentie, pentru doua persoane! Singura conditie pentru un asemenea sejur, aproape un chilipir, era ca doritorii sa lucreze la stat. Cu toate acestea, mai mult de jumatate din biletele de odihna alocate pentru bugetarii salajeni au fost returnate de Casa Judeteana de Pensii Salaj la centru.

 

Bugetarii din judetul Salaj au avut la dispozitie, in aceasta vara, peste 1.300 de bilete de odihna in statiunile de pe litoralul romanesc sau la munte. Desi pretul pentru un asemenea sejur nu depaseste 500 de lei pentru doua persoane, mai putin de jumatate dintre aceste bilete au fost cumparate de salajeni. Ultima serie de distribuire a bilete de odihna s-a incheiat la finele lunii septembrie.

 

Potrivit directorului adjunct al Casei Judetene de Pensii (CJP) Salaj, Anamaria Pernes, biletele de odihna nerepartizate vor fi, cel mai probabil, reatribuite sub forma de bilete de tratament pentru pensionari. „La nivelul judetului Salaj, pentru sezonul estival, au fost alocate un numar de 1.354 de bilete de odihna. Costul unui bilet variaza intre 350 si 500 de lei, fiind redus la jumatate pentru persoanele angajate la stat cu un venit brut sub 2.022 de lei. Copiii beneficiarilor au, la randul lor, parte de reducere, platind numai un sfert din pretul biletului. Cu toate acestea, doar 597 de bilete de odihna au fost valorificate pana la incheierea ultimei serii de repartizari. Biletele nefolosite vor fi preluate de Casa Nationala de Pensii si, cel mai probabil, repartizate in tara sub forma de bilete de tratement”, ne-a declarat Anamaria Pernes.

 

De biletele de odihna beneficiaza bugetarii care nu sunt reprezentati de una dintre cele cinci confederatii sindicale recunoscute la nivel national. Un astfel de bilet ofera un sejur de sase nopti, avand trei mese pe zi incluse. Accesarea tichetelor se face prin depunerea unei cereri in care se specifica perioada si statiunea dorita, precum si actele din care sa reiasa venitul salarial brut.

 

Anul acesta este pentru prima data cand distribuirea biletelor de odihna se face prin CJP Salaj. Printre motivele expuse de reprezentantii institutiei cu privire la numarul mic de bugetari care au cumparat aceste bilete se numara: ofertele agentiilor de turism, faptul ca biletele au venit destul de tarziu iar oamenii si-au planificat deja concediile sau ofertele sau, pur si simplu, lipsa banilor pentru concediu.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus