Biblioteca Judeteana Salaj si simbolurile primaverii

Zeci de martisoare, creatii ale copiilor si elevilor din Zalau, au fost expuse ieri in sala de lectura a Bibliotecii Judetene Salaj. Exponatele au fost realizate de catre cei mai mici utilizatori de carte, in cadrul Atelierelor de creatie organizate in ultima perioada la BJ, sub coordonarea bibliotecarelor si a elevei Alina Gordan de la Colegiul National “Silvania” din Zalau. Aceste simboluri ale celui mai frumos anotimp al anului au constituit darul pentru bunicii si parintii care s-au raliat activitatilor desfasurate ieri cu prilejul sosirii primaverii. Cei mici au fost rasplatiti pentru efortul si imaginatia lor cu daruri, diplome, carti si baloane.

“Primavara este cel mai frumos anotimp incarcat de simboluri, el semnificand nu doar faptul ca alungam frigul si gerul iernii, fiind si simbolul renasterii, al biruintei binelui asupra raului. Am dorit sa incepem astazi (ieri-n.r.) aceste activititati cu copiii pentru ca ei sunt martisorul si ghioceii vietii noastre. Pe perioada a doua saptamani i-am provocat la activitati de creatie, dar si la lecturi despre flori si martisoare, provocandu-le imaginatia. Noi incercam sa lucram aici cu toate categoriile de varsta, sa dezvoltam sentimente frumoase, sa provocam dialogul intre generatii si sa le transmitem invataminte prin jocuri si povestioare”, a precizat directorul BJ, Florica Pop.

Tot cu prilejul sarbatorii Martisorului, ieri dupa amiaza au fost prezentate carti si imagini despre primavara, frumusete si femeie, la acesta contribuind si poetul Alexandru Serban cu colectia de fotografii “Eternul feminin”. La BJ a fost organizat un dialog intre generatii cu tema “Povesti de primavara”, la care sase bunici au impartasit celor mici intamplari traite care le-au marcat viata in bine. Mai apoi, a fost vizionat filmul “O noua primavara” (ecranizare dupa nuvela lui Tenessee Williams), iar in final, fiecare participant a scris versuri pentru Poemul Primaverii 2012.

Recomandari

Alte Articole