2011 – anul destructurarii gruparilor infractionale

Cinci grupari infractionale care au bagat spaima in salajeni au fost destructurate anul trecut, de oamenii legii. In urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat liderii acestor grupari, pe care i-au trimis in judecata pentru savarsirea mai multor infractiuni. Printre faptele deosebit de grave savarsite de infractori se numara: tentativa de omor, santaj, furturi din locuinte si societati comerciale etc.

Potrivit bilantului de activitate pentru anul 2011, intocmit la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, pe langa cele patru grupari infractionale nestructurate existente la inceputul anului, au fost identificate alte doua. “Urmare investigatiilor complexe, s-a reusit destramarea a cinci dintre gruparile infractionale, liderii acestora fiind trimisi in judecata. Pentru doi dintre acestia, instantele judecatoresti au dispus arestarea preventiva. Ramane in atentie o singura astfel de grupare, care poate genera stari conflictuale cu impact negativ asupra comunitatii, prin tulburarea linistii si ordinii publice, care este monitorizata corespunzator”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Tincuta Dumuta.

Unul dintre grupurile infractionale destructurate de oamenii legii avea ca membri cei doi batausi, trimisi dupa gratii anul trecut, dupa ce au batut cu bestialitate un tanar aflat la antrenament intr-o sala de fitness din municipiu. Cei doi indivizi au intrat in incinta salii si l-au lovit pe tanar cu o bara metalica si cu aparate de forta in cap, pana cand unul dintre prietenii acestuia a scos un spray lacrimogen care i-a pus pe fuga pe agresori. Victima a fost transportata in stare grava la spital, pe numele agresorilor, Daniel P. si David P., fiind emise mandate de arestare preventiva pentru infractiunea de tentativa de omor. In luna iunie a anului trecut, judecatorii Tribunalul Salaj au decis schimbarea incadrarii penale din tentativa de omor cu infractiunea de vatamare corporala grava. Inculpatii au fost trimisi dupa gratii pentru patru ani, fiecare.

Potrivit sursei citate anterior, politistii au identificat 26 de membri care actionau in gruparile infractionale destructurate, 20 dintre acestia fiind trimisi in judecata. Oamenii legii vor continua desfasurarea acestor activitati de identificare, supraveghere si destructurare a gruparilor infractionale, fiind unul dintre obiectivele stabilite pentru anul in curs.

Recomandari

Alte Articole