Zeci de elevi sălăjeni găsiţi de Poliţie în baruri

Polițiștii sălăjeni continuă acțiunile de prevenire în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ de pe raza județului. Aproximativ 200 de activități preventive au fost desfășurate la finele săptămânii trecute, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Zeci de elevi au fost depistați absentând de la orele de curs.
În perioada menţionată, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, prevenire a criminalității și proximitate, au acționat în scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor, atât în incinta, cât și în zona adiacentă unităților de învățământ. “În acest context, au fost desfășurate 199 activități preventive, din care 148 în mediul urban și 51 în mediul rural. Totodată, au fost depistați 54 elevi de la mai multe unități de învățământ (32 de elevi din mediul urban și 22 din mediul rural), care absentau de la cursuri, fiind identificați în localuri de alimentație publică și parcuri”, a precizat sursa citată.
De asemenea, pentru respectarea regulilor privind modul de acces în incinta unităților școlare și executarea serviciului de pază, oamenii legii au efectuat 39 de controale, în conformitate cu prevederile Legii 333 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și au transmis unităților de învățământ din cadrul cărora fac parte elevii care au fost prinși absentând de la cursuri zece informări.
Reprezentanţii Poliţiei Sălaj au ţinut să sublinieze faptul că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ fiind o prioritate.

Recomandari

Alte Articole