Se desfiinţează încă 11 unităţi de învăţământ în Sălaj Reviewed by CD on . Reţeaua unităţilor de învăţământ din judeţ se modifică din nou începând cu 1 septembrie 2016. Printre cele mai importante modificări se regăseşte şi desfiinţare Reţeaua unităţilor de învăţământ din judeţ se modifică din nou începând cu 1 septembrie 2016. Printre cele mai importante modificări se regăseşte şi desfiinţare Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Se desfiinţează încă 11 unităţi de învăţământ în Sălaj

Se desfiinţează încă 11 unităţi de învăţământ în Sălaj

Se desfiinţează încă 11 unităţi de învăţământ în Sălaj

Reţeaua unităţilor de învăţământ din judeţ se modifică din nou începând cu 1 septembrie 2016. Printre cele mai importante modificări se regăseşte şi desfiinţarea a 11 unităţi de învăţământ. Este vorba, potrivit planului de şcolarizare prezentat miercuri, 11 mai, în cadrul şedinţei de dialog social găzduită de Prefectura Sălaj, de desfiinţarea a nouă şcoli primare şi două grădiniţe. Cele nouă şcoli primare ce nu vor mai funcţiona din toamnă sunt: Sighetu Silvaniei (Chieşd), Valea Lungă (Zalha), Zalnoc (Bobota), Chilioara (Coseiu), Călăcea (Gîrbou), Sîncraiu Silvaniei (Dobrin), Bozieş (Boghiş), Bozna (Treznea), Nr.2 Mal (Sîg) şi grădiniţele din Badon (Hereclean) şi Cosniciu de Sus (Ip).

În ultimii doi ani, s-au închis peste 30 de şcoli şi grădiniţe

Începutul anului şcolar în curs, respectiv 2015 – 2016 a adus desfiinţarea în Sălaj a unui număr de 15 unități de învățământ. Zece şcoli primare şi cinci grădiniţe au fost închise din cauza scăderii efectivelor de elevi, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). Cele zece școli primare desființate au fost din Ratin, Huseni, Mesteacănu, Valea Loznei, Sîngiorgiu de Meseş, Drighiu, Badon, Răstolţu Deşert, Sălăjeni, Fildu de Jos şi grădiniţele din Buzaş, Porţ, Valea Loznei, Purcăreţ şi Mesteacănu.
Tot numărul mic de elevi, în anul școlar 2014-2015 a dus la desfiinţarea a altor nouă şcoli şi opt grădiniţe din judeţ.

Clip to Evernote

Comentează

© 2013 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus