Elevii din Jibou au îmbrăcat, pentru o zi, uniforma de poliţist

Sub egida „Polițist pentru o zi”, polițiștii jibouani au desfășurat marți,15 martie, o serie de activități cu specific rutier, circumscrise Zilei Poliției Române, în care au fost implicați elevi de la Școlile Gimnaziale „Octavian Goga” și „Lucian Blaga”.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, elevilor le-au fost prezentate dotări ale Poliției, începând de la tehnica de intervenție până la autospecialele cu care aceștia acționează. Astfel, elevii au avut prilejul să vadă în mod direct în ce constă o mare parte din activitatea poliţiştilor.
De asemenea, şcolarii au primit veste reflectorizante și paletă pentru dirijarea circulației, iar împreună cu polițiștii rutieri și de siguranță publică au acționat în zona trecerilor de pietoni din centrul orașului, unde li s-au prezentat metodele prin care se efectuează opriri în trafic a autovehiculelor, reguli de dirijare a circulației, dar și modalităţi de folosire a sistemelor radar și a semnalelor acustice și luminoase ce se utilizează cu ocazia deplasărilor la evenimentele semnalate prin 112.

Recomandari

Alte Articole