DSVSA Sălaj: Mircea Martin, trimis în judecată pentru conflict de interese

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău au soluţionat prin rechizitoriu, în ultima săptămână, 12 dosare, printre acestea numărându-se şi cel al fostului director al DSVSA Sălaj, Mircea Martin. Acesta a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Mai exact, potrivit rechitoriului întocmit de procurorii zălăuani,
“Martin Mircea, (…), având calitatea de funcţionar public în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, în perioada 2010-2012, în exercitarea atribuţiilor de serviciu a încheiat şi a ordonanţat plata primelor de asigurare aferente pentru 32 de poliţe de asigurare, încheiate la Societatea de Asigurare Reasigurare Astra S.A., obţinând astfel încasarea de către societatea SC Mirvalmar SRL, deţinută de soţia şi socrul său, a sumei de 11. 423,39 lei”.
Anchetatatorii au ţinut să precizeze că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandari

Alte Articole